J.W.Kok" /> Your SEO optimized title page contents
Zoeken

VEEL GESTELDE VRAGEN


Veel gestelde vragen

Kan ik zonnepanelen zelf monteren? 
Ja.
Afhankelijk van hoe handig je bent, kan dat. Maar wij kunnen het ook voor je laten doen door gecertificeerde installateurs. Ben je niet tevreden over de installatie, dan krijg je je geld terug. 
                                                                                               
Kan ik geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen? 
Ja.
Ja, als je geen geld hebt voor zonnepanelen, kun je dat ook lenen. Doordat de Nederlandse overheid garant staat kan dit tegen een zeer goedkoop rentetarief. MetDeZon is een geautoriseerd MeerMetMinder aanbieder. Als MeerMetMinder aanbieder kunnen wij je helpen met het verzorgen van groene leningen bij diverse aangesloten banken zoals ABN, Rabobank, ING, etc. Hierover kun je informeren bij onze afdeling verkoop.. 
                                                                                               
Krijg ik belastingvoordeel als ik zonnepanelen aanschaf? 
Ja.
Als je een set zonnepanelen plaatst, ontvang je direct belastingvoordeel. Je wekt namelijk zelf energie op. Hierover betaal je geen belasting in tegenstelling tot de energie van het energiebedrijf. Hierover betaal je 12,9 cent belasting per kWh. Bij een gemiddeld gebruik van 3.500 kWh kan dit oplopen tot 451,50 euro per jaar. 
                                                                                               
Waarom zijn jullie zonnepanelen goedkoper dan elders? 
Wij kopen heel scherp in
Door de scherpe inkoop, en een lagewinst. Dit voordeel geven we aan jou terug. 
                                                                                               
Welk onderhoud pleeg ik aan mijn zonnepanelen? 
Geen.
Onze producten zijn onderhoudsvrij. Doordat de panelen schuin worden geplaatst, regent vuil er bij de eerste regenbui gewoon weer vanaf. Je hoeft dus niet met een schoonmaakdoek het dak op.. 
                                                                                               
Werken mijn apparaten wel goed op zonne-energie? 
Ja.
De opgewekte energie wordt via een omvormer, naar de meterkast en wordt daar aan gesloten op het electricteitsnet en zorgt er vor dat de meter terug draait te gelijker tijd kunt u, u elektrische apparaten gebruiken . Schijnt de zon niet, dan zit je niet opeens zonder stroom, want de omvormer heeft het overschot wat jij op zonnige dagen hebt opgewekt teruggestuurd op het electriciteitsnet. Op minder zonnige dagen kun je deze energie gewoon weer gebruiken. In het vakjargon heet dit Salderen. Je merkt er dus niets van, alléén in je portemonnee. 
                                                                                               
Zonnepanelen in het bewolkte Nederland? 
Jazeker!
Zonnepanelen krijgen niet alleen energie van het felle zonlicht op een mooie zomerdag, maar ook gewoon van daglicht. De zon aan de Franse riviëra geeft maar 1,5 keer meer energie dan diezelfde zon in het bewolkte Nederland. En wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen. Anders zou je op bewolkte dagen niets kunnen zien! Kortom, zonnepanelen werken ook uitstekend op bewolkte dagen. 
                                                                                               
Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen? 
Nee.
Alleen bij gebouwen die vallen onder Monumentenzorg moet je een vergunning aanvragen bij het gemeentelijk bureau voor de monumentenzorg. 
                                                                                               
Hoe verdien ik mijn investering terug 
Vanzelf.
Investeren in zonnepanelen is best veel geld, maar niet investeren kost je nóg meer geld. Met een set zonnepanelen ben je onafhankelijk van energiebedrijven waarvan de energieprijs maar blijft stijgen. Met zonne- panelen kan jouw energieprijs voor stroom terug naar 0 euro. Geen nare verrassingen meer op de deurmat! Kortom, een eenmalige aanschaf van zonnepanelen is goedkoper dan maandelijks je energierekening te blijven betalen. De aanschaf van zonnepanelen verdient zichzelf altijd terug. 
                                                                                               
Hoe verreken ik m'n verbruik & opbrengst met het energiebedrijf? 
Vanzelf.
Zonnepanelen werken 's nachts niet, terwijl je wél energie verbruikt voor bijvoorbeeld de koelkast. Als jouw set zonnepanelen voldoende vermogen heeft, zal deze overdag meer energie opleveren dan dat je op dat moment verbruikt. Je koelkast werkt dan in de nacht op het overschot aan energie wat je overdag terug hebt geleverd aan het electriciteitsnet. Overdag gaat de meter dus achteruit, 's nachts vooruit. Het verschil verreken je automatisch met je energiebedrijf.
                                                                                               
Hoeveel panelen heb ik maximaal nodig? 
Afhankelijk van energieverbruik.
Dit is afhankelijk van het energieverbruik. Dit verbruik kun je terug vinden op de laatste eindafrekening van het energiebedrijf. Voor een snelle berekening kunt je het jaarlijks energieverbruik in KWH delen door 0,9. De uitkomst is het totaal aantal watt aan zonnepalen welke je nodig hebt om je totale energieverbruik af te dekken en de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden. 
                                                                                               
is zonne-energie veilig? 
Ja.
Al onze producten zijn gecertificeerd, óók op het gebied van veiligheid. Dit betekent dat onze zonnepanelen even ongevaarlijk zijn als elk ander huishoudelijk apparaat.